Przejdź do treści
Adres e-mail Facebook Instagram YouTube Grupa na Facebooku
Logo Bałkany na Talerzu - blog o kuchni bałkańskiej
  • Strona główna
  • Blog
  • Kuchnia bałkańskaRozwiń
    • Katalog przepisów
    • Na słodko
    • Na słono
    • Przetwory i marynaty
    • Przepisy z video
  • Podróże na BałkanyRozwiń
    • Wyjazdy kulinarne
    • Podróże na blogu
    • Balkan Trip
  • Warsztaty kulinarne
  • SklepRozwiń
    • Koszyk
    • Moje konto
    • Zamówienie
    • Regulamin sklepu
  • O mnie
  • Kontakt
Logo Bałkany na Talerzu - blog o kuchni bałkańskiej
Bałkany na Talerzu

Przepisy

Strona główna » Blog » Przepisy » Strona 3
Baklava na poprawę humoru
Na słodko|Przepisy

Baklava na poprawę humoru. Najlepszy przepis!

Dziś postanowiłam sobie poprawić humor i zjeść coś dobrego! Wybrałam dobrze znaną bałkańską bombę kaloryczną. Oto przepis na pyszną baklavę!

CZYTAJ DALEJ Baklava na poprawę humoru. Najlepszy przepis!Kontynuuj

Sarma - Bałkańskie gołąbki w kapuście
Na słono|Przepisy

Sarma w kapuście kiszonej lub słodkiej

Sarma lub po polsku gołąbki królują na stołach w różnych krajach świata. Uważana jest za specjał turecki, ale czy to jest prawda? Mam dla Was historię sarmy oraz przepis na jugolskie gołąbki!

CZYTAJ DALEJ Sarma w kapuście kiszonej lub słodkiejKontynuuj

Priganice - przepis na bałkańskie placki śniadaniowe - Bałkany na Talerzu
Na słodko|Na słono|Przepisy

Priganice. Przepis na bałkańskie placki śniadaniowe

Priganice to pszenne placki, które na Bałkanach jada się na śniadanie. Mają różny kształt w zależności od kraju. Są pyszne i kaloryczne, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić 🙂

CZYTAJ DALEJ Priganice. Przepis na bałkańskie placki śniadanioweKontynuuj

Musaka cukiniowa - Przepis z Bałkany na Talerzu
Na słono|Przepisy

Musaka cukiniowa. Zapiekanka z cukiniami

Kiedyś już podawałam przepis na najbardziej przez Jugoli lubianą musakę z ziemniakami, a tym razem przed Wami musaka cukiniowa!

CZYTAJ DALEJ Musaka cukiniowa. Zapiekanka z cukiniamiKontynuuj

Cicvara z mąki kukurydzianej - przepis z Bałkany na Talerzu
Na słono|Przepisy

Cicvara z mąki kukurydzianej

Cicvara, kačamak, mamaljuga, palenta… to potrawa z mąki kukurydzianej, którą można spotkać w różnych częściach Bałkanów pod różnymi nazwami.

CZYTAJ DALEJ Cicvara z mąki kukurydzianejKontynuuj

Papryka faszerowana serem i jajkiem - Bałkany na Talerzu
Na słono|Przepisy|Video

Papryka faszerowana serem i jajkiem

Dzisiaj upichciłam faszerowaną paprykę z serem i jajkami. Tak, tak potrafimy zrobić i coś bez mięsa. A więc szybki przepisik dla Was!

CZYTAJ DALEJ Papryka faszerowana serem i jajkiemKontynuuj

Zeljanik - bałkańska zapiekanka ze szpinakiem - Bałkany na talerzu
Na słono|Przepisy

Zeljanik. Bałkańskie ciasto ze szpinakiem

Zeljanik to pyszne, zdrowe i lekkostrawne ciasto ze szpinakiem. Na Bałkanach to bardzo popularne danie na kolację. Oto przepis!

CZYTAJ DALEJ Zeljanik. Bałkańskie ciasto ze szpinakiemKontynuuj

Musaka - przepis na zapiekankę mięsno-ziemniaczaną
Na słono|Przepisy

Musaka. Zapiekanka mięsno-ziemniaczana

Witajcie kochani, już kilka osób wysłało do mnie prośbę, żeby opublikować przepis na musakę czyli zapiekankę mięsno-ziemniaczaną. A wiec podaję przepis!

CZYTAJ DALEJ Musaka. Zapiekanka mięsno-ziemniaczanaKontynuuj

Faszerowane papryki mojej mamy - Przepis z Bałkany na Talerzu
Na słono|Przepisy

Faszerowane papryki mojej mamy

Hurra! Udało się! Próbowałam wiele razy, ale w końcu udało mi się przygotować faszerowane papryki według przepisu mojej mamy 🙂 Musicie ich spróbować!

CZYTAJ DALEJ Faszerowane papryki mojej mamyKontynuuj

Belolucena paprika - bałkańska sałatka z papryką - Bałkany na Talerzu
Na słono|Przepisy

Belolučena paprika. Bałkańska sałatka z pieczonej papryki

Mówi się, że Yugole nie jedzą warzyw, jednak belolučena paprika to sałatka, którą uwielbiają prawie wszyscy na Bałkanach! Oczywiście, najlepiej do mięsa 😉

CZYTAJ DALEJ Belolučena paprika. Bałkańska sałatka z pieczonej paprykiKontynuuj

Nawigacja strony

Poprzednia stronaPoprzedni 1 2 3 4 Następna stronaNastępny
Tanja Cieśla-Ilić - Bałkany na Talerzu. Kuchnia i Podróże

O mnie

Nazywam się Tanja Cieśla-Ilić. Pochodzę z Bałkanów, a dwie moje wielkie życiowe pasje to turystyka i kuchnia. Więcej o mnie dowiesz się tutaj.


Bez mięsa Burki i pity Ciasta i desery Dla wegan Dodatki Na obiad Na śniadanie Pieczywo Potrawy świąteczne Przekąski Sałatki Sosy Zapiekanki Ze szpinakiem Z mięsem Z ogniska i grilla Z papryką


Wyszukaj


Ostatnie wpisy

Fasolka szparagowa zapiekana z jajkiem i czosnkiem - Bałkany na Talerzu
Zapiekana fasolka szparagowa po bałkańsku
więcej
Kuchnia bałkańska - tufahije - Bałkany na Talerzu
Tufahije z bitą śmietaną. Jabłka faszerowane orzechami
więcej
Bałkańskie marynaty - Marynowany bakłażan, kurczak i ryby - Bałkany na Talerzu
Bałkańskie marynaty do kurczaka, ryb i grillowanych warzyw
więcej
Makaron z blitvą - przepis na szybki obiad - Bałkany na Talerzu
Makaron z blitvą. Przepis na szybki i lekkostrawny obiad
więcej
Cebule faszerowane mięsem - przepis na sogan dolma - Bałkany na Talerzu
Sogan dolma. Cebule faszerowane mięsem
więcej

Kategorie wpisów

Adres e-mail Facebook Instagram YouTube Grupa na Facebooku
  • Strona główna
  • Przepisy
  • Podróże
  • Warsztaty kulinarne
  • Sklep
  • Kontakt

© 2025 Bałkany na Talerzu

Polityka Prywatności | Polityka Plików Cookies | Regulamin Sklepu

Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Przewiń na górę
  • Strona główna
  • Blog
  • Kuchnia bałkańska
    • Katalog przepisów
    • Na słodko
    • Na słono
    • Przetwory i marynaty
    • Przepisy z video
  • Podróże na Bałkany
    • Wyjazdy kulinarne
    • Podróże na blogu
    • Balkan Trip
  • Warsztaty kulinarne
  • Sklep
    • Koszyk
    • Moje konto
    • Zamówienie
    • Regulamin sklepu
  • O mnie
  • Kontakt
Szukaj