Przejdź do treści
Adres e-mail Facebook Instagram YouTube Grupa na Facebooku
Logo Bałkany na Talerzu - blog o kuchni bałkańskiej
  • Strona główna
  • Blog
  • Kuchnia bałkańskaRozwiń
    • Katalog przepisów
    • Na słodko
    • Na słono
    • Przetwory i marynaty
    • Przepisy z video
  • Podróże na BałkanyRozwiń
    • Wyjazdy kulinarne
    • Podróże na blogu
    • Balkan Trip
  • Warsztaty kulinarne
  • SklepRozwiń
    • Koszyk
    • Moje konto
    • Zamówienie
    • Regulamin sklepu
  • O mnie
  • Kontakt
Logo Bałkany na Talerzu - blog o kuchni bałkańskiej
Bałkany na Talerzu

Blog

Strona główna » Blog
Ciasto Tre Leche - przepis z Bałkany na Talerzu
Na słodko|Przepisy

Ciasto Tre Leche. Nasączany biszkopt z polewą karmelową

Dzisiaj chcę Wam przedstawić ciasto Tre Leche, które pochodzi z Ameryki Południowej, ale od kilku dobrych lat króluje na Bałkanach,…

CZYTAJ DALEJ Ciasto Tre Leche. Nasączany biszkopt z polewą karmelowąKontynuuj

Ciasto daktylowo-bananowe bez dodatku cukru - przepisy z Bałkany na talerzu
Na słodko|Przepisy

Ciasto daktylowo-bananowe bez dodatku cukru

Dziś mam dla Was przepis na ciasto daktylowo-bananowe, słodkie, ale bez dodatku cukru. Przepis ten nie pochodzi z Bałkanów, ani…

CZYTAJ DALEJ Ciasto daktylowo-bananowe bez dodatku cukruKontynuuj

Ledene kocke - Mrożone kostki czekoladowe - przepis z Bałkany na Talerzu
Na słodko|Przepisy

Mrożone kostki Ledene Kocke. Pyszne bałkańskie ciasto “kryzysowe”

To jeden z tych starych domowych przepisów mojej mamusi. W krajach byłej Jugosławii stał się bardzo popularny w czasach powojennych,…

CZYTAJ DALEJ Mrożone kostki Ledene Kocke. Pyszne bałkańskie ciasto “kryzysowe”Kontynuuj

Burek z ziemniakami i porem - Przepisy na burki i pity z Bałkany na Talerzu
Na słono|Przepisy

Burek z ziemniakami i porem

Burek z ziemniakami i porem to mój ulubiony burek. Co więcej, to danie odpowiednie dla wegan! Chcę Wam pokazać, że nawet na Bałkanach da się zjeść coś pysznego bez mięsa!

CZYTAJ DALEJ Burek z ziemniakami i poremKontynuuj

Przepis na bośniacki burek z serem - Bałkany na Talerzu
Na słono|Przepisy

Bośniacki burek z serem

Burek to jedna z najpopularniejszych potraw na Bałkanach. Dziś mam dla Was przepis na zwinięty w ślimaczka bośniacki burek z serem!

CZYTAJ DALEJ Bośniacki burek z seremKontynuuj

Bałkańskie ciasto kora - podstawa do pit i burków - Domowy przepis z Bałkany na Talerzu
Na słodko|Na słono|Przepisy

Bałkańskie ciasto kora. Podstawa do pit i burków

Ciasto kora (znane też jako filo lub ciasto stulistkowe) stanowi podstawę wielu dań bałkańskiej kuchni. Dziś mam dla Was przepis na domową korę, którego nauczyła mnie moja Babunia.

CZYTAJ DALEJ Bałkańskie ciasto kora. Podstawa do pit i burkówKontynuuj

Przepis na proice - bałkańskie muffiny z mąką kukurydzianą
Na słono|Przepisy|Video

Proice. Bałkańskie muffinki kukurydziane

Kukurydziane muffinki, czyli po naszemu proice, to bardzo popularny dodatek do śniadania lub kolacji. Zobaczcie przepis!

CZYTAJ DALEJ Proice. Bałkańskie muffinki kukurydzianeKontynuuj

Jeżynowo-malinowe ciasto zebra - Przepis z Bałkany na Talerzu
Na słodko|Przepisy

Jeżynowo-malinowe ciasto zebra. Prawdziwy hit lata na Bałkanach!

Dziś mam dla Was przepis, który w tym roku króluje na Bałkanach! Pyszne ciasto – słodkie, ale bez grama cukru, no i bez pieczenia – idealne na lato 🙂

CZYTAJ DALEJ Jeżynowo-malinowe ciasto zebra. Prawdziwy hit lata na Bałkanach!Kontynuuj

Sernik na zimno z jagodami i polewą z białej czekolady - Przepis
Na słodko|Przepisy

Sernik na zimno z jagodami i polewą z białej czekolady

To nie jest bałkański przepis, ale pierwszy raz w życiu robiłam sernik na zimno! I wyszedł taki pyszny, że muszę się z Wami podzielić przepisem!

CZYTAJ DALEJ Sernik na zimno z jagodami i polewą z białej czekoladyKontynuuj

Przepis na bałkański chlebek drożdżowy - Bałkany na Talerzu
Na słodko|Na słono|Przepisy

Lisnata pogacza, czyli bałkański chlebek drożdżowy

Dziś pyszny chlebek drożdżowy, który robiła moja babcia. Dzięki specjalnemu ułożeniu ciasta wygląda naprawdę super i jest przepyszny!

CZYTAJ DALEJ Lisnata pogacza, czyli bałkański chlebek drożdżowyKontynuuj

Nawigacja strony

1 2 3 4 Następna stronaNastępny
Tanja Cieśla-Ilić - Bałkany na Talerzu. Kuchnia i Podróże

O mnie

Nazywam się Tanja Cieśla-Ilić. Pochodzę z Bałkanów, a dwie moje wielkie życiowe pasje to turystyka i kuchnia. Więcej o mnie dowiesz się tutaj.


Bez mięsa Burki i pity Ciasta i desery Dla wegan Dodatki Na obiad Na śniadanie Pieczywo Potrawy świąteczne Przekąski Sałatki Sosy Zapiekanki Ze szpinakiem Z mięsem Z ogniska i grilla Z papryką


Wyszukaj


Ostatnie wpisy

Ciasto Tre Leche - przepis z Bałkany na Talerzu
Ciasto Tre Leche. Nasączany biszkopt z polewą karmelową
więcej
Ciasto daktylowo-bananowe bez dodatku cukru - przepisy z Bałkany na talerzu
Ciasto daktylowo-bananowe bez dodatku cukru
więcej
Ledene kocke - Mrożone kostki czekoladowe - przepis z Bałkany na Talerzu
Mrożone kostki Ledene Kocke. Pyszne bałkańskie ciasto “kryzysowe”
więcej
Burek z ziemniakami i porem - Przepisy na burki i pity z Bałkany na Talerzu
Burek z ziemniakami i porem
więcej
Przepis na bośniacki burek z serem - Bałkany na Talerzu
Bośniacki burek z serem
więcej

Kategorie wpisów

Adres e-mail Facebook Instagram YouTube Grupa na Facebooku
  • Strona główna
  • Przepisy
  • Podróże
  • Warsztaty kulinarne
  • Sklep
  • Kontakt

© 2025 Bałkany na Talerzu

Polityka Prywatności | Polityka Plików Cookies | Regulamin Sklepu

Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Przewiń na górę
  • Strona główna
  • Blog
  • Kuchnia bałkańska
    • Katalog przepisów
    • Na słodko
    • Na słono
    • Przetwory i marynaty
    • Przepisy z video
  • Podróże na Bałkany
    • Wyjazdy kulinarne
    • Podróże na blogu
    • Balkan Trip
  • Warsztaty kulinarne
  • Sklep
    • Koszyk
    • Moje konto
    • Zamówienie
    • Regulamin sklepu
  • O mnie
  • Kontakt
Szukaj