Skip to content
Email Facebook Instagram YouTube Facebook Group
Logo Bałkany na Talerzu - blog o kuchni bałkańskiej
  • Strona główna
  • Blog
  • Kuchnia bałkańskaExpand
    • Katalog przepisów
    • Na słodko
    • Na słono
    • Przetwory i marynaty
    • Przepisy z video
  • Podróże na BałkanyExpand
    • Wyjazdy kulinarne
    • Podróże na blogu
    • Balkan Trip
  • Warsztaty kulinarne
  • SklepExpand
    • Koszyk
    • Moje konto
    • Zamówienie
    • Regulamin sklepu
  • O mnie
  • Kontakt
Logo Bałkany na Talerzu - blog o kuchni bałkańskiej
Bałkany na Talerzu

Blog

Strona główna » Blog
Ciasto daktylowo-bananowe bez dodatku cukru
Na słodko | Przepisy

Ciasto daktylowo-bananowe bez dodatku cukru

Dziś mam dla Was przepis na ciasto daktylowo-bananowe, słodkie, ale bez dodatku cukru. Przepis ten nie pochodzi z Bałkanów, ani…

CZYTAJ DALEJ Ciasto daktylowo-bananowe bez dodatku cukruContinue

Mrożone kostki Ledene Kocke. Pyszne bałkańskie ciasto “kryzysowe”
Na słodko | Przepisy

Mrożone kostki Ledene Kocke. Pyszne bałkańskie ciasto “kryzysowe”

To jeden z tych starych domowych przepisów mojej mamusi. W krajach byłej Jugosławii stał się bardzo popularny w czasach powojennych,…

CZYTAJ DALEJ Mrożone kostki Ledene Kocke. Pyszne bałkańskie ciasto “kryzysowe”Continue

Burek z ziemniakami i porem
Na słono | Przepisy

Burek z ziemniakami i porem

Burek z ziemniakami i porem to mój ulubiony burek. Co więcej, to danie odpowiednie dla wegan! Chcę Wam pokazać, że nawet na Bałkanach da się zjeść coś pysznego bez mięsa!

CZYTAJ DALEJ Burek z ziemniakami i poremContinue

Bośniacki burek z serem
Na słono | Przepisy

Bośniacki burek z serem

Burek to jedna z najpopularniejszych potraw na Bałkanach. Dziś mam dla Was przepis na zwinięty w ślimaczka bośniacki burek z serem!

CZYTAJ DALEJ Bośniacki burek z seremContinue

Bałkańskie ciasto kora. Podstawa do pit i burków
Na słodko | Na słono | Przepisy

Bałkańskie ciasto kora. Podstawa do pit i burków

Ciasto kora (znane też jako filo lub ciasto stulistkowe) stanowi podstawę wielu dań bałkańskiej kuchni. Dziś mam dla Was przepis na domową korę, którego nauczyła mnie moja Babunia.

CZYTAJ DALEJ Bałkańskie ciasto kora. Podstawa do pit i burkówContinue

Proice. Bałkańskie muffinki kukurydziane
Na słono | Przepisy | Video

Proice. Bałkańskie muffinki kukurydziane

Kukurydziane muffinki, czyli po naszemu proice, to bardzo popularny dodatek do śniadania lub kolacji. Zobaczcie przepis!

CZYTAJ DALEJ Proice. Bałkańskie muffinki kukurydzianeContinue

Jeżynowo-malinowe ciasto zebra. Prawdziwy hit lata na Bałkanach!
Na słodko | Przepisy

Jeżynowo-malinowe ciasto zebra. Prawdziwy hit lata na Bałkanach!

Dziś mam dla Was przepis, który w tym roku króluje na Bałkanach! Pyszne ciasto – słodkie, ale bez grama cukru, no i bez pieczenia – idealne na lato 🙂

CZYTAJ DALEJ Jeżynowo-malinowe ciasto zebra. Prawdziwy hit lata na Bałkanach!Continue

Sernik na zimno z jagodami i polewą z białej czekolady
Na słodko | Przepisy

Sernik na zimno z jagodami i polewą z białej czekolady

To nie jest bałkański przepis, ale pierwszy raz w życiu robiłam sernik na zimno! I wyszedł taki pyszny, że muszę się z Wami podzielić przepisem!

CZYTAJ DALEJ Sernik na zimno z jagodami i polewą z białej czekoladyContinue

Lisnata pogacza, czyli bałkański chlebek drożdżowy
Na słodko | Na słono | Przepisy

Lisnata pogacza, czyli bałkański chlebek drożdżowy

Dziś pyszny chlebek drożdżowy, który robiła moja babcia. Dzięki specjalnemu ułożeniu ciasta wygląda naprawdę super i jest przepyszny!

CZYTAJ DALEJ Lisnata pogacza, czyli bałkański chlebek drożdżowyContinue

Zapiekana fasolka szparagowa po bałkańsku
Na słono | Przepisy

Zapiekana fasolka szparagowa po bałkańsku

Moja ulubiona wersja fasolki to taka zapiekana z jajkiem, mlekiem oraz czosnkiem na oliwie z oliwek. Sprawdźcie przepis!

CZYTAJ DALEJ Zapiekana fasolka szparagowa po bałkańskuContinue

Page navigation

1 2 3 4 Następna stronaNastępny
Tanja Cieśla-Ilić - Bałkany na Talerzu. Kuchnia i Podróże

O mnie

Nazywam się Tanja Cieśla-Ilić. Pochodzę z Bałkanów, a dwie moje wielkie życiowe pasje to turystyka i kuchnia. Więcej o mnie dowiesz się tutaj.


Bez mięsa Burki i pity Ciasta i desery Dla wegan Dodatki Na obiad Na śniadanie Pieczywo Potrawy świąteczne Przekąski Sałatki Sosy Zapiekanki Ze szpinakiem Z mięsem Z ogniska i grilla Z papryką


Wyszukaj


Ostatnie wpisy

Ciasto daktylowo-bananowe bez dodatku cukru
Ciasto daktylowo-bananowe bez dodatku cukru
więcej
Mrożone kostki Ledene Kocke. Pyszne bałkańskie ciasto “kryzysowe”
Mrożone kostki Ledene Kocke. Pyszne bałkańskie ciasto “kryzysowe”
więcej
Burek z ziemniakami i porem
Burek z ziemniakami i porem
więcej
Bośniacki burek z serem
Bośniacki burek z serem
więcej
Bałkańskie ciasto kora. Podstawa do pit i burków
Bałkańskie ciasto kora. Podstawa do pit i burków
więcej

Kategorie wpisów

Email Facebook Instagram YouTube Facebook Group
  • Strona główna
  • Przepisy
  • Podróże
  • Warsztaty kulinarne
  • Sklep
  • Kontakt

© 2023 Bałkany na Talerzu

Polityka Prywatności | Polityka Plików Cookies | Regulamin Sklepu

Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Scroll to top
  • Strona główna
  • Blog
  • Kuchnia bałkańska
    • Katalog przepisów
    • Na słodko
    • Na słono
    • Przetwory i marynaty
    • Przepisy z video
  • Podróże na Bałkany
    • Wyjazdy kulinarne
    • Podróże na blogu
    • Balkan Trip
  • Warsztaty kulinarne
  • Sklep
    • Koszyk
    • Moje konto
    • Zamówienie
    • Regulamin sklepu
  • O mnie
  • Kontakt