Papryka faszerowana serem i jajkiem - Ba艂kany na Talerzu
| |

Papryka faszerowana serem i jajkiem

Dzie艅 doberek! Dzisiaj upichci艂am faszerowan膮 papryk臋 z serem i jajkami. Tak, tak potrafimy zrobi膰 i co艣 bez mi臋sa. Niedziel臋 lubi臋 sp臋dza膰 z rodzink膮 i to jest dzie艅, kiedy nie lubi臋 za du偶o czasu sp臋dza膰 w kuchni, a wi臋c decyduj臋 si臋 na szybkie, ale jednak bardzo smaczne przepisy 馃檪

A wi臋c szybki przepisik dla Was!

Przepis na faszerowan膮 papryk臋

Sk艂adniki:

  • papryka pod艂u偶na czerwona, 偶贸艂ta lub zielona
  • ser feta lub typu ba艂ka艅skiego
  • jajka
  • s贸l

Przepis:

  • Ubi膰 jajka, doda膰 rozkruszony ser i s贸l. Tym farszem nadziewamy papryki.
  • Nafaszerowane papryki sma偶ymy na rozgrzanym oleju pod przykryciem. Po 15 minutach przewracamy papryki na drug膮 stron臋 i sma偶ymy dalej, ca艂y czas pod przykryciem. 
  • Po 30-40 minutach, kiedy sk贸rka zrobi nam si臋 delikatnie czarna i zacznie 艂adnie odchodzi膰, papryka jest gotowa.
  • Prosz臋 si臋 nie martwi膰 kolorem sk贸rki, na pewno nie b臋dzie ona spalona. Papryki przed podaniem mo偶emy obra膰 lub zostawi膰, 偶eby to ka偶dy zrobi艂 samemu.

Przepis video

Nagra艂am te偶 dla Was filmik z przepisem 馃檪 Kto spr贸buje, nie po偶a艂uje i na d艂ugo zapami臋ta ten smak i zapach jaki b臋dzie si臋 unosi艂 w domu…

Smacznego!!! 呕ycz臋 Wam mi艂ej niedzieli 馃檪 Koniecznie wypr贸bujcie te偶 przepis na faszerowane papryki mojej mamy!

Similar Posts

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *