Papryka faszerowana serem i jajkiem
Dzień doberek! Dzisiaj upichciłam faszerowaną paprykę z serem i jajkami. Tak, tak potrafimy zrobić i coś bez mięsa. Niedzielę lubię spędzać z rodzinką i to jest dzień, kiedy nie lubię za dużo czasu spędzać w kuchni, a więc decyduję się na szybkie, ale jednak bardzo smaczne przepisy 🙂
A więc szybki przepisik dla Was!
Przepis na faszerowaną paprykę
Składniki:
- papryka podłużna czerwona, żółta lub zielona
- ser feta lub typu bałkańskiego
- jajka
- sól
Przepis:
- Ubić jajka, dodać rozkruszony ser i sól. Tym farszem nadziewamy papryki.
- Nafaszerowane papryki smażymy na rozgrzanym oleju pod przykryciem. Po 15 minutach przewracamy papryki na drugą stronę i smażymy dalej, cały czas pod przykryciem.
- Po 30-40 minutach, kiedy skórka zrobi nam się delikatnie czarna i zacznie ładnie odchodzić, papryka jest gotowa.
- Proszę się nie martwić kolorem skórki, na pewno nie będzie ona spalona. Papryki przed podaniem możemy obrać lub zostawić, żeby to każdy zrobił samemu.
Przepis video
Nagrałam też dla Was filmik z przepisem 🙂 Kto spróbuje, nie pożałuje i na długo zapamięta ten smak i zapach jaki będzie się unosił w domu…
Smacznego!!! Życzę Wam miłej niedzieli 🙂 Koniecznie wypróbujcie też przepis na faszerowane papryki mojej mamy!