Papryka faszerowana serem i jajkiem - bałkański przepis
| |

Papryka faszerowana serem i jajkiem

Dzień doberek! Dzisiaj upichciłam faszerowaną paprykę z serem i jajkami. Tak, tak potrafimy zrobić i coś bez mięsa. Niedzielę lubię spędzać z rodzinką i to jest dzień, kiedy nie lubię za dużo czasu spędzać w kuchni, a więc decyduję się na szybkie, ale jednak bardzo smaczne przepisy 🙂

A więc szybki przepisik dla Was!

Papryka faszerowana jajkiem i serem

Składniki:

  • papryka podłużna czerwona, żółta lub zielona

  • ser feta lub typu bałkańskiego

  • jajka

  • sól

Jak PRZYGOTOWAĆ PAPRYKĘ FASZEROWANĄ JAJKIEM I SEREM

  • Jak przygotować farsz: Ubić jajka, dodać rozkruszony ser i sól. Tym farszem nadziewamy papryki.
  • Jak smażyć? Nafaszerowane papryki smażymy na rozgrzanym oleju pod przykryciem. Po 15 minutach przewracamy papryki na drugą stronę i smażymy dalej, cały czas pod przykryciem. 
  • Po 30-40 minutach, kiedy skórka zrobi nam się delikatnie czarna i zacznie ładnie odchodzić, papryka jest gotowa.
  • Proszę się nie martwić kolorem skórki, na pewno nie będzie ona spalona. Papryki przed podaniem możemy obrać lub zostawić, żeby to każdy zrobił samemu.

Video z przepisem

Kto spróbuje, nie pożałuje i na długo zapamięta ten smak i zapach jaki będzie się unosił w domu…

Smacznego!!! Życzę Wam miłej niedzieli 🙂

Koniecznie spróbujcie też innych przepisów na dania z papryki!

Składniki na faszerowaną paprykę
Składniki na faszerowaną paprykę
Paprykę należy podsmażyć na patelni
Faszerowana papryka z jajkiem i serem
Papryka faszerowana serem i jajkiem - bałkański przepis

Przepis na paprykę faszerowaną jajkiem i serem wraz z komentarzami znajdziecie też na Facebooku 🙂

Similar Posts

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.