Papryka faszerowana serem i jajkiem
Dzień doberek! Dzisiaj upichciłam faszerowaną paprykę z serem i jajkami. Tak, tak potrafimy zrobić i coś bez mięsa. Niedzielę lubię spędzać z rodzinką i to jest dzień, kiedy nie lubię za dużo czasu spędzać w kuchni, a więc decyduję się na szybkie, ale jednak bardzo smaczne przepisy 🙂
A więc szybki przepisik dla Was!
Papryka faszerowana jajkiem i serem
Składniki:
papryka podłużna czerwona, żółta lub zielona
ser feta lub typu bałkańskiego
jajka
sól
Jak PRZYGOTOWAĆ PAPRYKĘ FASZEROWANĄ JAJKIEM I SEREM
- Jak przygotować farsz: Ubić jajka, dodać rozkruszony ser i sól. Tym farszem nadziewamy papryki.
- Jak smażyć? Nafaszerowane papryki smażymy na rozgrzanym oleju pod przykryciem. Po 15 minutach przewracamy papryki na drugą stronę i smażymy dalej, cały czas pod przykryciem.
- Po 30-40 minutach, kiedy skórka zrobi nam się delikatnie czarna i zacznie ładnie odchodzić, papryka jest gotowa.
- Proszę się nie martwić kolorem skórki, na pewno nie będzie ona spalona. Papryki przed podaniem możemy obrać lub zostawić, żeby to każdy zrobił samemu.
Video z przepisem
Kto spróbuje, nie pożałuje i na długo zapamięta ten smak i zapach jaki będzie się unosił w domu…
Smacznego!!! Życzę Wam miłej niedzieli 🙂
Koniecznie spróbujcie też innych przepisów na dania z papryki!





Przepis na paprykę faszerowaną jajkiem i serem wraz z komentarzami znajdziecie też na Facebooku 🙂