Skip to content
Email Facebook Instagram YouTube Facebook Group
Logo Bałkany na Talerzu - blog o kuchni bałkańskiej
  • Strona główna
  • Blog
  • Kuchnia bałkańskaExpand
    • Katalog przepisów
    • Na słodko
    • Na słono
    • Przetwory i marynaty
    • Przepisy z video
  • Podróże na BałkanyExpand
    • Wyjazdy kulinarne
    • Podróże na blogu
    • Balkan Trip
  • Warsztaty kulinarne
  • Filmiki
  • O mnie
Logo Bałkany na Talerzu - blog o kuchni bałkańskiej
Bałkany na Talerzu

Na słodko

Strona główna » Blog » Przepisy » Na słodko
Jeżynowo-malinowe ciasto zebra. Prawdziwy hit lata na Bałkanach!
Na słodko | Przepisy

Jeżynowo-malinowe ciasto zebra. Prawdziwy hit lata na Bałkanach!

Dziś mam dla Was przepis, który w tym roku króluje na Bałkanach! Pyszne ciasto – słodkie, ale bez grama cukru, no i bez pieczenia – idealne na lato 🙂

CZYTAJ DALEJ Jeżynowo-malinowe ciasto zebra. Prawdziwy hit lata na Bałkanach!Continue

Sernik na zimno z jagodami i polewą z białej czekolady
Na słodko | Przepisy

Sernik na zimno z jagodami i polewą z białej czekolady

To nie jest bałkański przepis, ale pierwszy raz w życiu robiłam sernik na zimno! I wyszedł taki pyszny, że muszę się z Wami podzielić przepisem!

CZYTAJ DALEJ Sernik na zimno z jagodami i polewą z białej czekoladyContinue

Lisnata pogacza, czyli bałkański chlebek drożdżowy
Na słodko | Na słono | Przepisy

Lisnata pogacza, czyli bałkański chlebek drożdżowy

Dziś pyszny chlebek drożdżowy, który robiła moja babcia. Dzięki specjalnemu ułożeniu ciasta wygląda naprawdę super i jest przepyszny!

CZYTAJ DALEJ Lisnata pogacza, czyli bałkański chlebek drożdżowyContinue

Tufahije z bitą śmietaną. Jabłka faszerowane orzechami
Na słodko | Przepisy

Tufahije z bitą śmietaną. Jabłka faszerowane orzechami

Tufahije to bardzo efektowny deser, który pochodzi z Bośni, ale jest popularny na całych Bałkanach. Dziś mam dla Was przepis 🙂

CZYTAJ DALEJ Tufahije z bitą śmietaną. Jabłka faszerowane orzechamiContinue

Mleczny chlebek. Pyszny jak u mojej babci
Na słodko | Przepisy

Mleczny chlebek. Pyszny jak u mojej babci

Z dzisiejszych wypieków podzielę się z Wami przepisem na pyszny mleczny chlebek. Pachnie jak za dawnych czasów w kuchni mojej babci.

CZYTAJ DALEJ Mleczny chlebek. Pyszny jak u mojej babciContinue

Baklava na poprawę humoru. Najlepszy przepis!
Na słodko | Przepisy

Baklava na poprawę humoru. Najlepszy przepis!

Dziś postanowiłam sobie poprawić humor i zjeść coś dobrego! Wybrałam dobrze znaną bałkańską bombę kaloryczną. Oto przepis na pyszną baklavę!

CZYTAJ DALEJ Baklava na poprawę humoru. Najlepszy przepis!Continue

Priganice. Przepis na bałkańskie placki śniadaniowe
Na słodko | Na słono | Przepisy

Priganice. Przepis na bałkańskie placki śniadaniowe

Priganice to pszenne placki, które na Bałkanach jada się na śniadanie. Mają różny kształt w zależności od kraju. Są pyszne i kaloryczne, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić 🙂

CZYTAJ DALEJ Priganice. Przepis na bałkańskie placki śniadanioweContinue

Žito sa šlagom. Bałkańska pszenica ze śmietaną, orzechami i miodem
Na słodko | Przepisy

Žito sa šlagom. Bałkańska pszenica ze śmietaną, orzechami i miodem

Niedawno pisałam o rodzinnym święcie Krsna Slava, a dziś mam dla Was przepis na pszenicę ze śmietaną, które podczas Slavy koniecznie trzeba zjeść!

CZYTAJ DALEJ Žito sa šlagom. Bałkańska pszenica ze śmietaną, orzechami i miodemContinue

Vasina Torta. Bałkański tort pomarańczowo-orzechowy
Na słodko | Przepisy

Vasina Torta. Bałkański tort pomarańczowo-orzechowy

Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na Vasina Torta – tradycyjny tort, który od kiedy pamiętam, robiła dla mnie mama na każde moje urodziny.

CZYTAJ DALEJ Vasina Torta. Bałkański tort pomarańczowo-orzechowyContinue

Burek czy pita? Przepis video na bałkański burek z serem
Na słodko | Na słono | Przepisy | Video

Burek czy pita? Przepis video na bałkański burek z serem

Burek ma wiele nazw i w każdym regionie trochę inaczej smakuje. Ja Wam przedstawiam burek z byłej Jugosławii – serbski burek oraz bośniacki burek.

CZYTAJ DALEJ Burek czy pita? Przepis video na bałkański burek z seremContinue

Tanja Cieśla-Ilić - Bałkany na Talerzu. Kuchnia i Podróże

O mnie

Nazywam się Tanja Cieśla-Ilić. Pochodzę z Bałkanów, a dwie moje wielkie życiowe pasje to turystyka i kuchnia. Więcej o mnie dowiesz się tutaj.


Na skróty

bez mięsa desery dodatki na obiad na śniadanie pieczywo potrawy świąteczne przekąski sałatki sosy zapiekanki ze szpinakiem z mięsem z ogniska i grilla z papryką

Wyszukaj


Ostatnie wpisy

Proice. Bałkańskie muffinki kukurydziane
Proice. Bałkańskie muffinki kukurydziane
więcej
Jeżynowo-malinowe ciasto zebra. Prawdziwy hit lata na Bałkanach!
Jeżynowo-malinowe ciasto zebra. Prawdziwy hit lata na Bałkanach!
więcej
Sernik na zimno z jagodami i polewą z białej czekolady
Sernik na zimno z jagodami i polewą z białej czekolady
więcej
Lisnata pogacza, czyli bałkański chlebek drożdżowy
Lisnata pogacza, czyli bałkański chlebek drożdżowy
więcej
Zapiekana fasolka szparagowa po bałkańsku
Zapiekana fasolka szparagowa po bałkańsku
więcej

Kategorie wpisów

Email Facebook Instagram YouTube Facebook Group
  • Katalog przepisów
  • Na słono
  • Na słodko
  • Video
  • Wyjazdy kulinarne
  • Warsztaty kulinarne

© 2023 Bałkany na Talerzu

Polityka Prywatności | Polityka Plików Cookies

Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Scroll to top
  • Strona główna
  • Blog
  • Kuchnia bałkańska
    • Katalog przepisów
    • Na słodko
    • Na słono
    • Przetwory i marynaty
    • Przepisy z video
  • Podróże na Bałkany
    • Wyjazdy kulinarne
    • Podróże na blogu
    • Balkan Trip
  • Warsztaty kulinarne
  • Filmiki
  • O mnie
Search