Skip to content
Email Facebook Instagram YouTube Facebook Group
Logo Bałkany na Talerzu - blog o kuchni bałkańskiej
  • Strona główna
  • Blog
  • Kuchnia bałkańskaExpand
    • Katalog przepisów
    • Na słodko
    • Na słono
    • Przetwory i marynaty
    • Przepisy z video
  • Podróże na BałkanyExpand
    • Wyjazdy kulinarne
    • Podróże na blogu
    • Balkan Trip
  • Warsztaty kulinarne
  • SklepExpand
    • Koszyk
    • Moje konto
    • Zamówienie
    • Regulamin sklepu
  • O mnie
  • Kontakt
Logo Bałkany na Talerzu - blog o kuchni bałkańskiej
Bałkany na Talerzu

Serbia

Strona główna » Blog » Podróże » Serbia
Bałkany bez mięsa! Czas postu na Bałkanach
Czarnogóra | Podróże | Serbia

Bałkany bez mięsa! Czas postu na Bałkanach

Czas przed prawosławną Wielkanocą to okres, gdy wielu wierzących w Serbii praktykuje post na wodzie. My Święta spędzamy w górach, a konkretnie w Kapaonik

CZYTAJ DALEJ Bałkany bez mięsa! Czas postu na BałkanachContinue

Serbska gościnność i „polako polako”
Podróże | Serbia

Serbska gościnność i „polako polako”

Czas przed prawosławną Wielkanocą to okres, gdy wielu wierzących w Serbii praktykuje post na wodzie. My Święta spędzamy w górach, a konkretnie w Kapaonik

CZYTAJ DALEJ Serbska gościnność i „polako polako”Continue

Krsna Slava. Serbskie święto patrona rodziny
Podróże | Serbia

Krsna Slava. Serbskie święto patrona rodziny

Dziś jest Krsna Slava czyli Dzień Świętego Savy, który jest patronem Serbów i szkolnictwa. Jak je świętujemy? Zapraszam do lektury!

CZYTAJ DALEJ Krsna Slava. Serbskie święto patrona rodzinyContinue

Boże Narodzenie na Bałkanach
Podróże | Serbia

Boże Narodzenie na Bałkanach

Tak jak we wczorajszej relacji napisałam, dzisiaj Wam przedstawiam drugi dzień prawosławnych świąt! Tak wygląda Boże Narodzenie na Bałkanach 🙂

CZYTAJ DALEJ Boże Narodzenie na BałkanachContinue

Wigilia w Serbii. Tradycje i zwyczaje wigilijne
Podróże | Serbia

Wigilia w Serbii. Tradycje i zwyczaje wigilijne

Dzisiaj jest Wigilia lub po serbsku Badnji dan oraz Badnje veče. Dlatego dzisiaj Wam przedstawię część zwyczajów prawosławnych mieszkańców byłej Jugosławii.

CZYTAJ DALEJ Wigilia w Serbii. Tradycje i zwyczaje wigilijneContinue

Tanja Cieśla-Ilić - Bałkany na Talerzu. Kuchnia i Podróże

O mnie

Nazywam się Tanja Cieśla-Ilić. Pochodzę z Bałkanów, a dwie moje wielkie życiowe pasje to turystyka i kuchnia. Więcej o mnie dowiesz się tutaj.


Bez mięsa Burki i pity Ciasta i desery Dla wegan Dodatki Na obiad Na śniadanie Pieczywo Potrawy świąteczne Przekąski Sałatki Sosy Zapiekanki Ze szpinakiem Z mięsem Z ogniska i grilla Z papryką


Wyszukaj


Ostatnie wpisy

Ciasto daktylowo-bananowe bez dodatku cukru
Ciasto daktylowo-bananowe bez dodatku cukru
więcej
Mrożone kostki Ledene Kocke. Pyszne bałkańskie ciasto “kryzysowe”
Mrożone kostki Ledene Kocke. Pyszne bałkańskie ciasto “kryzysowe”
więcej
Burek z ziemniakami i porem
Burek z ziemniakami i porem
więcej
Bośniacki burek z serem
Bośniacki burek z serem
więcej
Bałkańskie ciasto kora. Podstawa do pit i burków
Bałkańskie ciasto kora. Podstawa do pit i burków
więcej

Kategorie wpisów

Email Facebook Instagram YouTube Facebook Group
  • Strona główna
  • Przepisy
  • Podróże
  • Warsztaty kulinarne
  • Sklep
  • Kontakt

© 2023 Bałkany na Talerzu

Polityka Prywatności | Polityka Plików Cookies | Regulamin Sklepu

Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Scroll to top
  • Strona główna
  • Blog
  • Kuchnia bałkańska
    • Katalog przepisów
    • Na słodko
    • Na słono
    • Przetwory i marynaty
    • Przepisy z video
  • Podróże na Bałkany
    • Wyjazdy kulinarne
    • Podróże na blogu
    • Balkan Trip
  • Warsztaty kulinarne
  • Sklep
    • Koszyk
    • Moje konto
    • Zamówienie
    • Regulamin sklepu
  • O mnie
  • Kontakt