Skip to content
Email Facebook Instagram YouTube Facebook Group
Logo Bałkany na Talerzu - blog o kuchni bałkańskiej
  • Strona główna
  • Blog
  • Kuchnia bałkańskaExpand
    • Katalog przepisów
    • Na słodko
    • Na słono
    • Przetwory i marynaty
    • Przepisy z video
  • Podróże na BałkanyExpand
    • Wyjazdy kulinarne
    • Podróże na blogu
    • Balkan Trip
  • Warsztaty kulinarne
  • SklepExpand
    • Koszyk
    • Moje konto
    • Zamówienie
    • Regulamin sklepu
  • O mnie
  • Kontakt
Logo Bałkany na Talerzu - blog o kuchni bałkańskiej
Bałkany na Talerzu

Blog

Strona główna » Blog
Tufahije z bitą śmietaną. Jabłka faszerowane orzechami
Na słodko | Przepisy

Tufahije z bitą śmietaną. Jabłka faszerowane orzechami

Tufahije to bardzo efektowny deser, który pochodzi z Bośni, ale jest popularny na całych Bałkanach. Dziś mam dla Was przepis 🙂

CZYTAJ DALEJ Tufahije z bitą śmietaną. Jabłka faszerowane orzechamiContinue

Bałkańskie marynaty do kurczaka, ryb i grillowanych warzyw
Na słono | Przepisy | Przetwory i marynaty

Bałkańskie marynaty do kurczaka, ryb i grillowanych warzyw

Marynata piwno-miodowa do kurczaka, marynata do ryb i grillowanych warzyw oraz sałatka z marynowanego bakłażana… Dziś podaję obiecane przepisy!

CZYTAJ DALEJ Bałkańskie marynaty do kurczaka, ryb i grillowanych warzywContinue

Makaron z blitvą. Przepis na szybki i lekkostrawny obiad
Na słono | Przepisy

Makaron z blitvą. Przepis na szybki i lekkostrawny obiad

O blitvie, czyli buraku liściowym popularnym na Bałkanach, już Wam pisałam. Dziś mam dla Was przepis na szybki obiad z wykorzystaniem blitvy 🙂

CZYTAJ DALEJ Makaron z blitvą. Przepis na szybki i lekkostrawny obiadContinue

Sogan dolma. Cebule faszerowane mięsem
Na słono | Przepisy | Video

Sogan dolma. Cebule faszerowane mięsem

Sogan dolma to cebule faszerowane mielonym mięsem z różnymi przyprawami. Dziś powiem Wam, jak je ugotować tak, żeby smakowały jak na Bałkanach!

CZYTAJ DALEJ Sogan dolma. Cebule faszerowane mięsemContinue

Bałkany bez mięsa! Czas postu na Bałkanach
Czarnogóra | Podróże | Serbia

Bałkany bez mięsa! Czas postu na Bałkanach

Czas przed prawosławną Wielkanocą to okres, gdy wielu wierzących w Serbii praktykuje post na wodzie. My Święta spędzamy w górach, a konkretnie w Kapaonik

CZYTAJ DALEJ Bałkany bez mięsa! Czas postu na BałkanachContinue

Mleczny chlebek. Pyszny jak u mojej babci
Na słodko | Przepisy

Mleczny chlebek. Pyszny jak u mojej babci

Z dzisiejszych wypieków podzielę się z Wami przepisem na pyszny mleczny chlebek. Pachnie jak za dawnych czasów w kuchni mojej babci.

CZYTAJ DALEJ Mleczny chlebek. Pyszny jak u mojej babciContinue

Pizza pita. Bałkańska pizza z ciasta filo
Na słono | Przepisy

Pizza pita. Bałkańska pizza z ciasta filo

Pizza pita to bałkańska wersja włoskiej przekąski wykonana z ciasta filo. Uwielbiają ją moje dzieci oraz dzieci sąsiadów. Oto przepis!

CZYTAJ DALEJ Pizza pita. Bałkańska pizza z ciasta filoContinue

Ajvar. Bałkańska pasta paprykowa
Przepisy | Przetwory i marynaty

Ajvar. Bałkańska pasta paprykowa

Dziś mam dla Was przepis na ajvar – bardzo popularną na całych Bałkanach pastę z papryki. Smażenie ajvaru to nie tylko zadanie kulinarne, ale też wydarzenie towarzyskie!

CZYTAJ DALEJ Ajvar. Bałkańska pasta paprykowaContinue

Gulasz z dziczyzny przygotowywany w kociołku
Na słono | Przepisy

Gulasz z dziczyzny przygotowywany w kociołku

Na dzisiaj chciałam Wam przedstawić gulasz z dziczyzny, który przygotowywałam z moim szwagrem – bardzo dobrym kucharzem. Tak to wyglądało!

CZYTAJ DALEJ Gulasz z dziczyzny przygotowywany w kociołkuContinue

Serbska gościnność i „polako polako”
Podróże | Serbia

Serbska gościnność i „polako polako”

Czas przed prawosławną Wielkanocą to okres, gdy wielu wierzących w Serbii praktykuje post na wodzie. My Święta spędzamy w górach, a konkretnie w Kapaonik

CZYTAJ DALEJ Serbska gościnność i „polako polako”Continue

Page navigation

Poprzednia stronaPoprzedni 1 2 3 4 Następna stronaNastępny
Tanja Cieśla-Ilić - Bałkany na Talerzu. Kuchnia i Podróże

O mnie

Nazywam się Tanja Cieśla-Ilić. Pochodzę z Bałkanów, a dwie moje wielkie życiowe pasje to turystyka i kuchnia. Więcej o mnie dowiesz się tutaj.


Bez mięsa Burki i pity Ciasta i desery Dla wegan Dodatki Na obiad Na śniadanie Pieczywo Potrawy świąteczne Przekąski Sałatki Sosy Zapiekanki Ze szpinakiem Z mięsem Z ogniska i grilla Z papryką


Wyszukaj


Ostatnie wpisy

Proice. Bałkańskie muffinki kukurydziane
Proice. Bałkańskie muffinki kukurydziane
więcej
Jeżynowo-malinowe ciasto zebra. Prawdziwy hit lata na Bałkanach!
Jeżynowo-malinowe ciasto zebra. Prawdziwy hit lata na Bałkanach!
więcej
Sernik na zimno z jagodami i polewą z białej czekolady
Sernik na zimno z jagodami i polewą z białej czekolady
więcej
Lisnata pogacza, czyli bałkański chlebek drożdżowy
Lisnata pogacza, czyli bałkański chlebek drożdżowy
więcej
Zapiekana fasolka szparagowa po bałkańsku
Zapiekana fasolka szparagowa po bałkańsku
więcej

Kategorie wpisów

Email Facebook Instagram YouTube Facebook Group
  • Strona główna
  • Przepisy
  • Podróże
  • Warsztaty kulinarne
  • Sklep
  • Kontakt

© 2023 Bałkany na Talerzu

Polityka Prywatności | Polityka Plików Cookies | Regulamin Sklepu

Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Scroll to top
  • Strona główna
  • Blog
  • Kuchnia bałkańska
    • Katalog przepisów
    • Na słodko
    • Na słono
    • Przetwory i marynaty
    • Przepisy z video
  • Podróże na Bałkany
    • Wyjazdy kulinarne
    • Podróże na blogu
    • Balkan Trip
  • Warsztaty kulinarne
  • Sklep
    • Koszyk
    • Moje konto
    • Zamówienie
    • Regulamin sklepu
  • O mnie
  • Kontakt